

Öğrenci, bekar çalışan ve yurtdışından geçici süreliğine gelen kişiler tarafından 1+0 stüdyo daire seçenekleri çok talep görür. Salon, yatak odası ve mutfağın tek odada olduğu bu evler kullanışlı bir yaşam sunar. Hem ekonomik hem de pratik olan stüdyo daire dekorasyonu önemlidir. Doğru dekore edilmemiş bir stüdyo dairede yaşamak bunaltıcı olabilir.
Tüm yaşam alanlarının tek bir odada kullanıldığı stüdyo daire tasarımları günümüzde tek başına yaşayan kişiler için pratik bir çözüm olur. Metrekareleri genellikle küçük olan stüdyo dairelerin dekorasyonunda kullanışlı ve yerden tasarruf ettirecek mobilyalar seçmek gerekir.
Kullanılan renkler, mobilyaların yerleşimi gibi her türlü detay stüdyo daire dekorasyon modelleri için büyük önem taşır. Alanı geniş gösteren, ferah bir his yaratan dekorasyon, evinizde çok daha keyifle vakit geçirmenizi sağlar. Stüdyo dairede oturmayı planlıyorsanız küçük evlere özel olarak tasarlanmış mobilyaları kullanabilirsiniz.
Stüdyo Daire Dekorasyonu için Eşya Seçimi
Stüdyo daire eşyaları az yer kaplayan ve pratik kullanımlı olarak seçilmeli. Aksi takdirde eşyalar hareket alanınızı daraltır ve evinizde yaşamak sizin için sıkıcı bir hal alabilir. Bu nedenle stüdyo daireniz için küçük yaşam alanlarına özel tasarlanmış eşyalardan yararlanmalısınız.
Hem salon hem yatak odası olarak kullandığınız alanınız darsa yataklı koltuklar ilk tercihiniz olabilir. Koltuğunuzu alanın metrekaresine göre ikili veya üçlü tercih edebilirsiniz. Bu sayede gece yatak odası, gündüz salon olarak dairenizi kullanabilirsiniz.
Çalışma masası, yatak ve gardırobu bir araya getiren mobilyaları tercih ederek kompakt bir sistem kurabilirsiniz. Hem sehpa hem de açılınca çalışma masası olan mobilyalar stüdyo dairelere özel olarak tasarlanmıştır. Ekstra saklama alanına sahip mobilyalar da küçük yaşam alanları için sık tercih edilir.
1+0 stüdyo daire dekorasyonu için merdivenlerini şifonyer olarak kullanabileceğiniz ranzalar tercih edebilirsiniz. Alanınız genişse tek kişilik bir yatak ve ikili bir koltuğu yerleştirerek salon ve yatak odasını birleştirebilirsiniz. Kullanışlı bir sehpa, televizyon masası, ufak bir yemek masası ile ihtiyacınız olan her mobilyayı stüdyo dairenize yerleştirebilirsiniz.
Stüdyo Daire için Eşya Yerleşimi
Küçük ve kullanışlı mobilyalar tercih ettiğiniz stüdyo dairenizde eşyaların yerleşimine özen göstermelisiniz. Doğru yerleşim size alandan kazandıracak ve ortamı çok daha ferahlatacaktır. Bazı ufak dekoratif dokunuşlarla dairenizi çok daha geniş gösterebilirsiniz.
Mobilyaları duvara tam yaslamak yapılan dekorasyon hatalarından biri. Küçük dairelerde alan yaratmak için mobilyalar duvara yaslanıyor. Ancak bu alanınızı daha küçük gösteren bir yöntem. Duvara sıfırlanan mobilyalar alanı daha da daralttığı için kitaplık, tv ünitesi, koltuk, yemek masası gibi mobilyalarınızı duvara sıfırlamadan kullanmaya çalışmalısınız.
Yemek masanızı mutfağın olduğu bölüme duvara yaslamadan ortaya yerleştirerek alanınızı çok daha fazla ferahlatabilirsiniz. Kütüphanenizi mutfakla salon kısmını ayıracak şekilde yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Dilerseniz mutfakla salonu birbirinden ayırmak için cam panel kullanabilirsiniz.
Perde ve halı seçimi de eşyaların yerleşimi kadar önem taşır. Stüdyo dairelerde uzun perdeler kullanmaktan kaçının. Uzun tüller ve güneşlikler alanınızı dar gösterir. Bunun yerine stor perde veya jaluzi tercih edin. Halı seçiminde ise küçük boy ve açık renkli kilim tarzı modern ürünler daireniz için uygun olur. İşlevsel ve sade eşyalar stüdyo daire yaşamını daha keyifli hale getirebilir.
Stüdyo Daire Dekorasyon İpuçları
Son zamanlarda kira ve satış maliyetlerinin düşük olması nedeniyle stüdyo dairelere talebin arttığı görülür. “Stüdyo daire nasıl dekore edilir?” araştırmasına girerek evinizi daha konforlu hale dönüştürme yolları arayabilirsiniz. Ayrı bir odası olmadığı için yaşamak zor gibi görünse bile bazı püf noktalara dikkat ederek yaşam alanınızı kullanışlı bir hale getirebilirsiniz:
- Yaşam alanınızda sınırları eşyaların yerleşimi ile belirleyebilirsiniz.
- Yatağınızın ayak ucuna ikili bir koltuk yerleştirerek salonunuzu yatak odanızdan ayırabilirsiniz.
- Duvar dekorasyonu ile de salon ve yatak odasını birbirinden ayırmanız mümkün. Her iki alanda farklı duvar dekorasyon tarzı kullandığınızda salonla yatak odanız bağımsız görünebilir.
- 1+0 veya 1+1 stüdyo daire dekorasyonu için ayna kullanmanız önemlidir. Ayna alanı olduğundan daha geniş gösterdiği için daha ferah bir yaşam alanı yaratmanızı sağlar.
- Renk seçimi küçük evlerde büyük rol oynar. Açık ve pastel tonları tercih ederseniz daha ferah ve geniş görünümlü bir alan oluşturabilirsiniz. Duvarlar, mobilyalar, perdeler için bej, beyaz, yumurta kabuğu gibi tonlar kullanabilirsiniz.
Küçük ayrıntılar, stüdyo daire dizaynı için büyük mucizeler yaratabilir.
Dekoratif Dokunuşlarla Stüdyo Daire Dizaynı
Stüdyo ev dekorasyon örnekleri incelendiğinde alanı daraltmaktan kaçınıldığı görülür. İşlevselliği yüksek ve pratik mobilyalar aynı anda birçok görev üstlenebiliyor. Saklama alanları olan mobilyalar stüdyo dairelerin olmazsa olmazı. Hem yemek masası hem de çalışma masası olarak kullanabileceğiniz sistemler sayesinde yerden tasarruf edebilirsiniz.
Stüdyo daire dekorasyonu fikirler ve önerileri arasında duvarların değerlendirilmesini görebilirsiniz. Örneğin; kitaplık kullanmak yerine duvar rafları kullanabilirsiniz. Yer kaplayan bir gardırop yerine duvar raflarıyla açık dolap sistemi yaratabilirsiniz. Stüdyo daire dekorasyonu denince duvarları doldurmanın daireyi boğacağı düşünülse bile alandan yer kazanarak duvarları değerlendirmek evinizi ferahlatır.
Büyük masalar tercih etmekten kaçınmanız alanınızı genişletir. Misafirlerinizi ağırlayacağınız büyük bir yemek masası hayal edebilirsiniz. Ancak stüdyo daire yaşamında kendiniz için en pratik ve yerden tasarruf ettiren mobilyayı seçmelisiniz. Katlanabilir küçük masalar veya duvara monte edilen açılıp kapanır bistrolar kullanabilirsiniz.
Tüm eşyaları yerleştirirken hareket alanınızı daraltmamaya özen gösterin. Eşyaların üzerinden atlayarak mutfağa veya tuvalete gitmek istemezsiniz. Bu sebeple olabildiğince hareketinizi kolaylaştıracak bir düzen kurmaya gayret edin. Böylelikle evinizde rahatça misafir de ağırlayabilirsiniz.