

Balkonlar bir evin nefes almasını sağlayan alanlardır. Özellikle ülkemizde güzel havalarda balkonlar çok kullanılmaktadır. Kahvaltı etmek, kahve içmek, akşam yemeği yemek, ders çalışmak gibi pek çok eylemi balkonda yapmak daha keyif verici olur.
Sık vakit geçirilen alanlar olduğu için balkon dekorasyonu önem taşıyor. Günümüzde büyük şehirlerde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında balkonlar küçülmeye başladığı için balkonunuzu daha geniş gösterecek dekoratif hileler uygulamak herkesin ilgisini çekiyor.
İç dekorasyonda olduğu gibi balkonları da daha geniş gösterecek dekoratif fikirler yaşam alanlarını daha fazla ferahlatıyor. Balkonunuz ister açık ister kapalı olsun ne amaçla kullanacağınıza karar vermeniz atacağınız ilk adımlardan biri olmalı. Balkon dekorasyonu fikirleri için araştırma yapmaya başlamadan önce balkonda nasıl vakit geçirmek istediğinize karar verebilirsiniz.
Kahve içmek ve ders çalışmak için küçük balkon dekorasyonu yapmak istiyorsanız balkonunuzun duvarlarını açık renge boyayabilirsiniz. İsterseniz beyaz renkli tuğla görünümlü sudan etkilenmeyen duvar kağıdı ile duvarlarınızı kaplayabilirsiniz. Uzun ince bir masayı balkonun ön tarafına dayayıp alanı genişletebilirsiniz. Balkonunuz kapalıysa iç mekan mobilyaları tercih edebilirsiniz.
Balkonunuzu Daha İyi Değerlendirebileceğiniz Tadilat İşleri
Balkonunuzu ne amaçla kullanacağınıza karar verdikten sonra bazı ufak tadilat işleri ve dekoratif malzemelerle balkonunuzu çok daha verimli bir kullanım alanına dönüştürebilirsiniz. Balkonlar için yapılan en sık tadilatlardan biri balkonun kapatılması veya açılmasıdır. Balkon dekorasyonu için yapacağınız ufak bir tadilat alanınızı çok daha kullanışlı bir hale getirebilir.
Eğer balkonunuzda yaz kış vakit geçirmek istiyorsanız kapalı bir alana dönüştürebilirsiniz. Yazın açabileceğiniz ve kışın kapatabileceğiniz pencere sistemleri ile her mevsim kullanışlı bir alan yaratabilirsiniz. Tavana kadar kapalı cam ile kapatarak balkonun daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.
Sokağınızın havasını yaşamak istiyorsanız balkonun korkuluklarını değiştirebilirsiniz. İsterseniz cam korkuluk tercih ederek daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Demir korkulukları suya dayanıklı ahşap korkuluklarla değiştirerek sıcak bir hava yakalayabilirsiniz.
Balkonunuzu iç mekan gibi kullanmak istiyorsanız tamamen etrafını yazın rahat açılabilen ve yer kaplamayan pencere sistemleri ile kapatabilirsiniz. Çeşitli balkon dekorasyon ürünleri ile bu alanı verimli kullanabilirsiniz. Balkonunuzun zemin fayanslarını açık renk tercih etmeniz daha ferah bir görüntü elde etmenizi sağlar.
Balkon Dekorasyonu Temaları
Balkon dekorasyonu genellikle evin temasına uygun olarak tercih edilir. Bu sayede evin tamamında bir bütünlük hissi yaşanabilir. Örneğin; evinizin iç dekorasyonunda ahşap mobilyalar tercih ettiyseniz balkonunuzun duvarına ahşap bir panel koyabilirsiniz. Bu panelin üzerine saksılar asabilir veya sarmaşık bir bitki ile paneli süsleyebilirsiniz. Ahşap masa ve beyaz renkte bir bank ile balkonunuzda evinizin temasına uygun bir görüntü yaratabilirsiniz.
Balkona çıktığınız zaman farklı bir yere giriyormuş hissi yaşamak istiyorsanız evinizin dekorasyon tarzından farklı bir tema tercih edebilirsiniz. Evinizde çok renkli bir dekorasyon hakimse balkonunuzda sade ve minimal bir hava yakalamak isteyebilirsiniz. Çeşitli balkon dekorasyon ürünleri ve ufak tadilatlarla balkonunuzu arzu ettiğiniz görüntüye kavuşturabilirsiniz.
Balkonunuza sığacak ölçülerde modern bir bahçe koltuğu ve sehpa koyabilir, demir saksıda bitkilerle farklı bir stil oluşturabilirsiniz. Konforlu ve kullanışlı bir tema yaratmak istiyorsanız küçük bir masa ve sandalye ile armut puf gibi rahat koltuklar tercih edebilirsiniz. Dış mekan için özel olarak üretilmiş minderler kullanarak balkonunuzda keyifli bir tema yaratabilirsiniz.
Geniş Balkon Dekorasyonu için Fikirler
Geniş balkon dekorasyonu için pek çok alternatif malzeme bulabilirsiniz. Balkonunuzda yaz aylarında uzanarak vakit geçirmek istiyorsanız bir köşesine ferforje divan koyabilirsiniz. Divanın üzerini renkli minderlerle süsleyebilirsiniz. Divanı dayadığınız duvara saksılık olarak kullanmak için raflar asabilirsiniz.
Eğer balkonunuz genişse ayağınızı yerden kesecek ve keyifle kitabınızı okuyabileceğiniz bir hamak asabilirsiniz. Balkonunuzun dekorasyonunda sade açık renkler kullandıysanız canlı renkte bir hamak tercih ederek dekoratif bir görüntü yakalamak isteyebilirsiniz. Balkonunuzda renkli ürünler kullandıysanız hamağınızı açık renkte makrome örgü tercih edebilirsiniz.
Geniş balkon tasarımları yapılırken balkonun kapalı veya açık olmasına göre farklı fikirler edinebilirsiniz. Kapalı balkonlarda çalışma masası kullanabilirsiniz. Pratik bir perde ile camları kapatabilirsiniz. Perdenizin tarzını çalışma masanızla uyumlu olarak tercih ederseniz bir bütünlük elde edersiniz.
Geniş balkon dekorasyonu için konforlu koltuklar kullanabilirsiniz. Ahşap paletler üzerine renkli dış mekan minderleri koyabilirsiniz. Balkonun büyüklüğüne göre bu şekilde ikili veya üçlü bir koltuk kullanabilirsiniz. Eğer yeriniz varsa bir tane de tekli ahşap koltuk ve sehpa koyarak keyif yapabileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz.
Dar Balkonlar için Dekorasyon Fikirleri
Günümüzde büyük şehirlerde, özellikle rezidanslarda dar ve uzun balkonlar yapıldığı görülüyor. Uzun dar balkon dekorasyonu zor gibi gözükse bile küçük dokunuşlarla bu alanı kullanışlı hale getirmek mümkün. Balkonunuzu dilerseniz depolamak istediğiniz eşyaları koyacağınız bir alan olarak kullanabilirsiniz. Yahut bazı malzemelerle keyif yapacağınız bir alan haline getirebilirsiniz.
Balkonunuzda yemek yiyebilmek, kitap okumak veya kahve içmek istiyorsanız ufak boyutlarda açılır kapanır iki sandalyesi olan masa takımı kullanabilirsiniz. Kötü havalarda veya temizlik yapacağınız zaman rahatça masa ve sandalyeleri kapatarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Yenilikçi fikirler balkon dekorasyonu için kullanılarak uzun ve dar olan alanı kullanışlı hale getirebilir.
Balkonunuzun bir kısmına masa ve sandalye ve köşe kısmına dış mekan minderi koyabilirsiniz. Ayağınızı uzatabileceğiniz küçük bir tabure veya puf ekleyebilirsiniz. Balkonunuzun duvarlarına led ışıklar asabilir, zeminine kilim serebilirsiniz.